گاهی اوقات ما یک عمر تلاش می کنیم برای به دست آوردن یک فرصت تا بتونیم تلاش چند ساله خودمون رو با به دست آوردن اون فرصت جبران کنیم

به عنوان مثال فردی رو در نظر بگیریم که چندین سال تحصیل کرده و حالا به مصاحبه ی دکترا رسیده و این مصاحبه همون فرصتیه که میتونه تلاش های چندساله شو جبران کنه

فردی رو تصور کنیم که سال ها در یک موضوعی تحصیل و تلاش کرده و حالا تمام تلاش هاش در گرو یک مذاکره و یا مصاحبه شغلی ست

عزیز دیگری رو تصور کنیم که سال ها به دنبال مورد مناسب خودشون برای ازدواج بودند و حالا اون فرد رو پیدا کردند و قراره در یک دیدار با ایشون گفتگویی جهت آشنایی داشته باشند و این دیدار رو میتونیم به عنوان یک فرصت مهم در زندگی این فرد در نظر بگیریم.

به نظر شما در مهم ترین فرصت های زندگی مون چه مهارتی از همه بیشتر به ما کمک میکنه تا از اون فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟

قطعا یکی از اون مهارت های بسیار مهم قدرت بیان و اعتماد به نفس در صحبت کردن است

موافقید مثال ها رو با هم بررسی کنیم؟

عزیزی که قراره مصاحبه دکتری انجام بده مدت ها منتظر این فرصت بوده حالا تصور کنیم که علی رغم مطالعه و تحقیقات زیاد زمانی که در موقعیت مصاحبه قرار می گیره استرس می گیره و تمام صحبت هاشو فراموش میکنه و یا اونجوری که باید نمیتونه جذاب و گیرا صحبت کنه، چه اتفاقی می افته؟

فرصت مهمی که مدت ها منتظرش بوده رو بخاطر یک مشکل ساده و قابل حل از دست میده.

عزیزی که تجربه بسیار زیادی داره و سال های ساله که در یک حیطه  و سمت شغلی فعالیت داره اما قدرت مذاکره در فروش رو نداره و یا در جلسات رسمی کاری همیشه سکوت میکنه و ایده هاشو مطرح نمیکنه، موقعیت هایی که فرصت این براش پیش میاد که ایده ها و نظراتش رو نشون بده اما این کار رو انجام نمیده و فردی با ایده ها و نظرات ضعیف تر مطرح میشه.

 

و یا فردی که مدت ها به دنبال شریک عاطفی دلخواهش بوده ولی چون قدرت بیان نداره نمیتونه طرف مقابل رو جذب خودش کنه و این فرصت مهم زندگیش رو از دست میده

اجازه بدین خاطره ای از یکی از هنرجویان دوره حضوری یزد برای شما تعریف کنم

ایشون آقایی بودند تقریبا35 ساله از نظر منش و رفتار بسیار محترم و قابل قبول و از نظر مالی هم بسیار متمول بودند، زمانی که من دلیل شرکت کردن در دوره رو ازشون سوال کردم به این شکل شرح ماجرا دادند:

من سال گذشته به خواستگاری خانومی رفتار که مطمئن بودم تمام معیارهای من رو برای یک همسر ایده آل بودن داشتن، قرار جلسه خواستگاری رو گذاشتیم و شب مراسم قرار شد من با دختر خانوم صحبتی داشته باشیم. قبل از جلسه خواستگاری من تمام حرفامو آماده کرده بودم اما به محض اینکه رو به روی ایشون قرار گرفتم تمام حرفایی که آماده کرده بودم رو فراموش کردم و به لکنت افتادم و از نظر خودم فقط چرت و پرت گفتم.

جلسه خواستگاری تموم شد و قرار بر این شد که خانواده دختر خانوم بعد از چند روز پاسخ رو به ما اطلاع بدهند.

فردای جلسه خواستگاری مادر دختر خانوم تماس گرفتن و گفتن که پاسخ دختر من منفیه، زمانی که دلیل رو جویا شدیم دقیقا عین این جمله رو گفتند:

دخترم گفته کسی که حرف زدن بلد نیست چجوری میخواد یک زندگی رو اداره کنه؟

 

همین موضوع باعث شده بود ایشون در صدد این بربیان که مهارت فن بیان خودشون رو تقویت کنند.

 

گاهی اوقات فرصت های مهمی که از دست میدیم قابل جبرانه اما در بسیاری از موارد نمی تونیم فرصت های از دست رفته رو جبران کنیم

گاهی از فرصت هایی که ممکنه برامون پیش بیاد اطلاع داریم اما اغلب اوقات فرصت های مهم غیرقابل پیش بینی هستند و ممکنه که بی خبر در خونه ما رو بزنن، فرصت شغلی، مالی، عاطفی و ازدواج و…

یادمون نره این روزها اگر دانش زیادی داشته باشیم تجربه بالایی داشته باشیم اما قدرت بیان و مطرح کردن شون رو نداشته باشیم قطعا در هر نقشی بازنده خواهیم بود و شکست میخوریم. تلاش کنیم در کنار دانش و تجربه فن بیان خودمون رو تقویت کنیم.

من برای کمک بهتر و بیشتر به شما عزیزانی دو تست اعتماد به نفس و فن بیان برای شما طراحی کردم که شما با انجام دادن تست ها متوجه خواهید شد که فن بیان و اعتماد به نفس شما در صحبت کردن در چه سطحی است و چقدر جای کار دارد با کلیک کردن روی هر لینک می توانید به راحتی به تست ها دسترسی پیدا کنید